4 Dec: Knäck på 15 min!

Knäck är det godaste man kan äta på julen. Det tycker i alla fall jag! Tänkte därför visa hur man gör det enklast, snabbast och godast. 
 
Du behöver:
 
 
100 gram smör
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 dl sirap
ev 1/2 dl hackad mandel
Ett temperaturtåligt kärl, gärna någon som är lätt att hälla ur. 
 
Börja med att ställa ut knäckformar på en bricka. (ca 60 st)
 
 
Hacka även mandeln!
 
 
Häll grädden, smöret, sockret och sirapen i det temperaturtåliga kärlet.
 
 
Ställ in den i micron på ett fat (ifall det skulle koka över). Börja med att koka den 3 minuter på full effekt. Var beredd på att trycka på stopp ifall det kokar över. Vänta då några sekunder och låt det sjukna. Fortsätt sedan att koka!
 
Ta ut den efter de tre minutrarna och rör om! Koka den i 3 minuter till. Prova nu att göra ett kulprov (fyll en liten skål med kallt vatten och käll lite knäcksmet i den. Går det att göra en kula av smeten så är den klar). Är den fortfarande för lös, värm den lite till. 
 
Häll sedan knäcksmeten i formarna! Akta ifall kärlet är varmt!
 
 
 
Lägg dem i en fin papperspåse (här ser du hur du viker en) och ge bort dem till någon du tycker om!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0