Hur man syr en Peter Pan-krage

Något som har varit väldigt populärt på senaste är Peter Pan kragar. Jag visar er hur man kan göra en egen krage som man kan sätta på vilken tröja eller klänning man vill! 

1. Börja med att välja ett fint tyg du vill att kragen ska ha. Själv valde jag ett mintgrönt manchestertyg!
 
 
2. Klipp sedan ut mönstret på kragen, som ni kan hitta här! Klipp ut kragen i tyget du valt, med ca 3 mm sömsmån. Klipp även ut två i ett tunnare bomullstyg av valfri färg, själv har jag valt ett vitt. 
 
  
 
3. Lägg en av varje utkippt del räta mot räta och sy längs med kanterna 3 mm innanför den klippta kanten. Kom ihåg att lämna ett hål så du kan vända kragen.
 
   
 
4. Vänd kragen så rätan är utåt och stryk. Sy sedan igen hålet du lämnade öppet. 
5. Sy ihop de två krag-delarna och sy sedan dit en söt liten knapp!
 
 
6. Ta en bit band och klipp det på mitten. Sy sedan fast dem längst ut på vardera sida om kragen. Kom ihåg att sy på baksidan i bomullstyget så det inte syns från framsidan!
 
 
7. Klart!
 

Första projektet!

Det här är ett par klackskor som jag köpte på Din Sko till ett evenemang, men de hade inte den rätta färgen. Så, jag målade dem! :)
De var från början aprikosfärgade, men jag köpte röd tygfärg från Panduro och målade dem med en pensel! Rekomenderas verkligen! Resultatet blev superbra!


 
L
 

Välkommen!

Hej på er! 

Det är kommer vara min nya syblogg! Och lite annat också ;) Att vara kreativ är något jag bara måste vara, hela tiden. Jag brinner för att hitta på nya saker och lösningar. Älskar ni kläder, pyssel och skor så har ni hamnat rätt!
 
L

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0