En helt ny topp på 2 min!

Det här är ett enkelt sätt att förnya ett plagg och göra det modernare! Har man en skjota eller annan topp med en snygg krage så kan man bara klippa av armarna på den. Klart! Enkelt, snabbt och snyggt.
 
 

Piffa upp en tråkig kudde!

En vanlig vit kudde är lite tråkigt. Så piffa upp den lite med rosetter! Sy bara små rektanglar och sätt en tygbit i mitten. Sy sedan på dem på kudden hur du vill! Superenkelt!
 
 
 

Enkel hemmagjord sänggavel

Det här ägnade jag mig åt idag. En egen sänggavel. Väggen bakom min säng har varit tom länge nu, så det jag gjorde var att klistra en sänggavel på väggen. Jag har använt mig av ett glansigt papper i vitt med klister på ena sidan. Sedan var det bara att klippa! Jag tror att det går att köpa på Panduro, men annars i hobbyaffärer på metervara. 
 
 
 
 
Ps. Mina sängkläder är uuuunderbara! Köpta på Åhlens och finns i hur många färger och möster som helst!

Blommig necessär

Det här är ett projekt som jag inte har gjort klart än. Men hittills är jag väldigt nöjd. Jag sydde den här necessären i somras och blev inspirerad av Cath Kidston! Modellen har jag kommit på helt själv. Det här är ett lite större projekt att göra så säg till om du vill se hur man gör!
 
♥ L
 
 

Personligt armband

Det här är mitt favoritarmband! Och det är superenkelt att göra! Man kan enkelt piffa upp en tråkig outfit och göra det personligt. Om det är någon som är intresserad av att se hur man gör, kommentera så gör jag ett nytt inlägg med instruktioner! 
 
♥ L
 
 

Klänning av klänning!

Den här klänningen sydde jag av resten av tyget jag fick över från toppen jag visade tidigare! Det är ett mönster från tidningen Burda style (8/2012 #133). Jag blev supernöjd och den passar underbart en varm sommardag!
 

Modetips!

Jag vet att det är fel årstid för att tipsa om det här men jag måste bara få göra det! Köp ett linne, en t-shirt eller en kläning (som jag gjorde) med knappar framtill. Klipp sedan av den så den blir midjekort, men lämna tyg hängande mitt fram så man kan knyta den. Fixa till den så det blir snygga kanter. Jag gjorde även om axelbanden och lite mer.. Detta är ett måste på sommaren till en vit pisserad kjol!
 
 
Jag köpte klänningen i Berlin på en second hand-affär. Den var superstor och såg hade en stor vit undekjol. Jag Kommer göra ett inlägg sen på vad jag gjorde med resten av tyget..
 
♥ L

Inspiration Modeteckning

Jag tror inte att jag är ensam om att ha massa bilder i huvudet på fina kläder man vill ha eller vill sy. Jag har alltid velat kunna rita sånna där riktigt häftiga bilder som bara proffs kan, och de enda man kan göra är att träna.. Så det jag gjorde var att skaffa mig en skissbok som man faktiskt vill rita i! Detta är ett tips jag vill ge till er, för man blir så motiverat till att börja, om man har bra material! 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill även tipsa om mina gudomliga pennor jag använder. Promarker gör att de nästan ser tryckt ut. De går att köpa på Panduro och säkert de flesta hobbyaffärer.
 

Blommiga tygburkar

Här är ännu ett tips på hur man kan använda små tygbitar man har liggandes! Man kan sy små burkar av dem. Det har i alla fall jag gjort och de blev supergulliga! Så här gör du:
 
Du behöver:

- Tyg
 
- Vliseline 
 
- Symaskin och tråd
 
- Sax och måttband
 
- En rund burk
 
 
1. Sätt burken på ett av tygerna och rita av en runt burken. Klipp ut cirkeln med 0,5 - 1 cm sömsmån!
 
 
2. Mät sedan med måttbandet runt burken för att se vad omkretsen på cirkeln är.
 
 
3. Ta nu en annan tygbit och mät upp en rektangel (omkretsen på burken ska va måttet på långsidorna) Och bestäm vilken höjd burken ska ha (detta ska vara kortsidan på rektangeln). Klipp sedan ut den med 0,5 - 1 cm sömsmån.
 
 
 
4. Ta ridremsan och su ihop den i kanten så det blir ett rör. Nåla därefter fast botten med "röret" och sy runt!
 
 
5. Gör en till exakt lika dan burk, men på nästa så stryker du fast vliceline på botten och kanttyget. Detta gör att den blir stadig. 
 
6. När nästa är klar så vänder du ena burken, så rätsidan är utåt. Sedan sätter du ner den andra burken i den du just vänt. Då får du en snygg utsida och insida på burken. vik sedan in den översta kanten på båda burkarna så de hamnar emellan. Sy sedan en enkel raksöm runt. 
 
 
Nu är de klara! Man kan äve sy fast en öggla och hänga upp dem som jag gjorde när man syr sista sömmen.
 

Sy egen personlig tygväska

Jag älskar tygväskor! Jag tycker de är ett sätt att uttrycka vem man är som person. Därför tycker jag att man ska sy sin egna väska och trycka vad man vill på den! Och de är underbara presenter! Nu ska jag visa hur man enkelt kan sy en. Du behöver:
 
- Tyg i valfri färg (Jag köper mitt från IKEA, i både vitt och svart. Det kostar 19 kr/m och jag tror det räcker väl med ca. 1 m / väska)

- Symaskin och tråd

- Måttband och sax

- Strykhjärn och strykbräda

- Tryckpapper (Jag köper mitt på Panduro, kostar ca 140 kr för fem ark)
 
 
1. Börja med att mäta ut påsen på tyget (Om ni använder IKEAs tyg så brukar jag ha dubbelt tyg i själva påsen för att det ska bli stadigare) Om vi har dubbelt tyg, sy ihop de två tygbitarna med sicksack-söm.
 
 
 
Påsen är 37 cm bred och 46 cm lång (sömsmån inräknad)
 
2. Lägg bygbitarna räta mot räda och sy runt tre av kanterna med raksöm, lämna en kortsida öppen
 
3. Vik sedan två cm högst upp på påsen mot avigan, runt hela öppna sidan. Gör detta en gång till (alltså kommer fyra cm på längden försvinna) och sy från rätsidan. Man får då en snygg överkant!
 
 
4. Mät nu upp dina handtag på det kvarstående tyget. Det ska vara 10 cm brett och 68 cm långt Längden kan självklart varieras men 68 cm känns som en standardlängd. Du ska ha två sådana bitar (inte dubbla).

 
5. Vik handtaget på mitten och pressa. Vik sedan in hälften av tyget mot mitten på varje sida av "mittenvikningen" så handtaget blir fyra lager tyg! Handtaget ska alltså bli 2,5 cm brett. Sy sedan en söm ganska nära kanten. Gör samma sak på andra handtaget.
 
 
6. Vänd väskan så rätsidan kommer ut. Nåla fast handtaget ca 8 cm in från sidsömmarna. Se till så att handtagen inte är snurrade. Sy en fyrkant med ett kryss i från rätsidan så handtaget sitter stadigt!
 
 
7. Nu är det bara att trycka något personligt på din egensydda väska!
 
 
Jag rekommenderar tröjtryck från Panduro! Det blir superfint! Kommentera gärna och fråga frågor om vad ni vill! Hoppas ni har hängt med. Här är några väskor jag sytt själv!
 
 

Rolig tavelram!

Något jag är dålig på är att köpa massa fina tyger, men har ingen aning om vad jag ska göra med dem.. Men en här kommer ett tips! Man kan köpa en billig tavelram på loppis eller på ex. IKEA, och sedan klär man bara in den i ett fin tyg! Klipp bitar som passar kanterna och limma på det med Karlssons klister! Enklare och finare kan det ju inte bli!
 
 
 
 
 

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0