Sy egen personlig tygväska

Jag älskar tygväskor! Jag tycker de är ett sätt att uttrycka vem man är som person. Därför tycker jag att man ska sy sin egna väska och trycka vad man vill på den! Och de är underbara presenter! Nu ska jag visa hur man enkelt kan sy en. Du behöver:
 
- Tyg i valfri färg (Jag köper mitt från IKEA, i både vitt och svart. Det kostar 19 kr/m och jag tror det räcker väl med ca. 1 m / väska)

- Symaskin och tråd

- Måttband och sax

- Strykhjärn och strykbräda

- Tryckpapper (Jag köper mitt på Panduro, kostar ca 140 kr för fem ark)
 
 
1. Börja med att mäta ut påsen på tyget (Om ni använder IKEAs tyg så brukar jag ha dubbelt tyg i själva påsen för att det ska bli stadigare) Om vi har dubbelt tyg, sy ihop de två tygbitarna med sicksack-söm.
 
 
 
Påsen är 37 cm bred och 46 cm lång (sömsmån inräknad)
 
2. Lägg bygbitarna räta mot räda och sy runt tre av kanterna med raksöm, lämna en kortsida öppen
 
3. Vik sedan två cm högst upp på påsen mot avigan, runt hela öppna sidan. Gör detta en gång till (alltså kommer fyra cm på längden försvinna) och sy från rätsidan. Man får då en snygg överkant!
 
 
4. Mät nu upp dina handtag på det kvarstående tyget. Det ska vara 10 cm brett och 68 cm långt Längden kan självklart varieras men 68 cm känns som en standardlängd. Du ska ha två sådana bitar (inte dubbla).

 
5. Vik handtaget på mitten och pressa. Vik sedan in hälften av tyget mot mitten på varje sida av "mittenvikningen" så handtaget blir fyra lager tyg! Handtaget ska alltså bli 2,5 cm brett. Sy sedan en söm ganska nära kanten. Gör samma sak på andra handtaget.
 
 
6. Vänd väskan så rätsidan kommer ut. Nåla fast handtaget ca 8 cm in från sidsömmarna. Se till så att handtagen inte är snurrade. Sy en fyrkant med ett kryss i från rätsidan så handtaget sitter stadigt!
 
 
7. Nu är det bara att trycka något personligt på din egensydda väska!
 
 
Jag rekommenderar tröjtryck från Panduro! Det blir superfint! Kommentera gärna och fråga frågor om vad ni vill! Hoppas ni har hängt med. Här är några väskor jag sytt själv!
 
 


Kommentarer
karoline

TACK och DETSAMMA!
vilken inspirerande blogg du har, vad kreativ du är!
Kram

Svar: Åh tack så mycket! Sjukt glad jag blir! Kram!
Linn Svensson

2012-11-04 @ 21:26:45
URL: http://www.karolinesvintage.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0