Två sorters blåbärspaj

Att plocka blåbär på sommaren är det mysigaste som finns! Det är dock inte lika roligt att rensa... Men när det är klart kan man baka en mumsig blåbärspaj! Här kommer två recept som är enkla, men sjukt goda!
 
Båda recepten har en grund i att man ska ha valfri mängd blåbär i en form (jag brukar ta så de fyller formen i botten åtminstone. Gärna mer!).
 
 
Sedan kan man hälla på lite potatismjöl och blanda bären med så de inte blir vattniga i ugnen. Om man vill kan man även hälla på lite socker!
 
Recept 1:
 
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
 
Här blandar du bara ihop ingredienserna till en deg. Det går lättast med händerna! Sedan smular du bara degen över blåbären du just förberett med potatismjöl. Låt den grädda i ca 20 minuter eller tills den blivit fin och gyllenbrun på 200°!
 
 
 
Recept 2:
 
150 g smör
1 dl råsocker
1 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
 
Gör precis samma sak som på recept 1! Blanda samman alla ingredienserna till en deg och smula över blåbären! Grädda även denna på 200° i ca 20-25 minuter!
 
Den här blir knaprig och knäckig!
 
 
 


Kommentarer
Elin

älskar verkligen din blogg, dina kläder du syr och dina pyssel.
Vart får du din inspiration ifrån? :)

Svar: Åh tack! :D Va kul!! Åh vilken bra fråga! Jag brukar sitta och fundera och plötsligt poppar det upp någon idé! Jag brukar även kolla runt på internet och i tidningar och så fort jag hittar något jag gillar så försöker jag komma på hur jag kan göra det själv :D
Linn Svensson

2013-08-10 @ 16:46:21
Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2013-10-02 @ 15:40:04
URL: http://www.hittarecept.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0