Mumsiga tekakor

Det här är ett supergott bröd som vi i min familj kallar "Tyttas tekakor". De har inte en typisk "tekake-smak", men är ändå ett gott frukostbröd! De är även enkla att göra!
 
 
Detta är till ca 40-50 bullar!
 
Du behöver:
• 150g smör
• 1 liter mjölk
• 2 paket jäst
• 2 tsk salt
• 4 msk socker
• ca 2,5 liter mjöl (jag brukar byta ut 1 liter mjöl mot grahamsmjöl för att göra dem lite nyttigare och få lite mer att bita i, men det kan man välja helt själv!)
 
Gör såhär:
 
Smält smöret i en kastrull (samtidigt som det smälter kan man smula ner jästen i en stor bunke), häll sedan i smöret i kastrullen och få det sedan att bli exakt  37°.
 
 
När det är exakt 37°, häll det över jästen och blanda!
 
 
Häll nu i saltet, sockret och mjölet och blanda! 
 
 
Knåda nu degen i ca 5 min!
 
 
Dela upp degen och gör ca 40-50 runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 50 min! Sätt under tiden på ugnen på 225°-250°!
 
 
Sätt sedan in dem i ugnen och låt dem bli gyllenbruna! För mina tog det ca 8-10 min, med det beror nog på från ugn till ugn. Men är man osäker på om de är klara så kan man kolla på undersidan av en bulle. Är de gyllenbruna under så är de klara! Låt dem kallna på galler!
 
 
 
 
Dessa små godingar går jättebra att frysa in!


Kommentarer
Wayu - A blog about the sweet in life from an aspiring authors point of view

Verkar supergoda! :x När jag inte är på diet längre så ska jag testa göra dessa :D
Saknar mjukt bröd haha <3

//Wayu

Svar: Det är de! :D Haha jaa jag klarar mig inte utan det ;)
Linn Svensson

2013-02-21 @ 12:46:32
URL: http://www.wayusplace.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0