Tygmobil

Den här gjorde jag en sommar och den har åkt fram varje år sedan dess! Den är superfin när den båser i vinden och är förmodligen det enklaste man kan göra! 
 
 
Allt du behöver är:
  • Tyg
  • En lampstomme (eller göra en egen stomme av ståltråd)
  • Nål och tråd
Riv eller klipp tygremsor i valfri längd. Sy fast dem för hand med några stygn runt stommen! Klart! 
 
 
 
Det gör ingenting om remsorna repar upp sig, det är bara fint!
 
 

Spetsvägg

I flera år nu har jag haft en svart fondvägg i mitt rum, men har känt att det är dags att måla den ljus! Vilket är ett ganska stort jobb. Och dyrt. Så jag fick helt enkelt lov att lösa det på annat sätt!
 
På Ikea finns det spetstyg för 19 kr/meter. "Billigt" tänkte jag. Köpte några meter. Gick till Clas Ohlson och köpte en tejp som ska ersätta skruv m.m. "Inte så billigt, men ett måste" tänkte jag! 
 
Sen gick jag hem. Mätte och klistrade små tejpbitar lite här och var och till slut blev det så här!
 
 
 
Billigt, enkelt och helt okej! En bra tillfällig lösning för göra en vägg ljusare! Jag passade på att möblera om också! 
 
 

Ett underskattat bakverk

Hallongrottor. Förmodligen det enklaste och godaste man kan göra! Bara fem små ingredienser, röra ihop, till bollar, på med sylt och in i ugnen! Jag menar, varför krångla till det när det finns något som är både gott och enkelt?
 
 
Du behöver:
 
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
sylt
 
Börja med att sätta ugnen på 200°C. Blanda sedan samman alla torra ingredienser i en bunke. Gör små kuber av smöret och tillsätt i mjölblandningen. Rör sedan ihop detta till en deg! Jag brukar använda händera till detta, för att det går fortast (plus att det är så god deg man får äta från fingrarna sen). Gör sedan små bollar av degen och lägg dem i formar. Bollarna ska vara ungeför lika stora som valnötter
 
Använd ett finger och gör en fördjupning i mitten på alla bollar. Lägg en klick sylt i hålet (till dessa använde jag mig av hallon och blåbärssylt). Grädda dem i ugnen i ca 10 minuter! 
 
 

Loppisfynd!

Förra helgen var jag på mitt sommarställe i dalarna och kunde inte låta bli att gå på loppis! Har längtat efter det hela vintern och nu är loppis-säsongen äntligen i gång! Jag köpte fyra saker: två par skor, en blus och en klänning!
 
Här är mina två 40-talsskor! Jag är helt förälskad och de sitter perfekt!
 
 
 
 
 
Blusen är helt underbar! Jag ville ha en till vit blus och blev så glad när jag hittade den här!
 
 
Sedan köpte jag en småblommig 60-talsklänning! En helt okej helg! Längtar efter fler loppisar redan!
 
 
 
 

Sicksack-tips!

Det här är mitt bästa tips när det kommer till att sicksacka. I alla fall för er som tycker det är tråkigt, precis som jag!
 
Om man ska fålla upp något så här, så måste man sicksacka kanten först:
 
 
Men om man viker den en gång till så behöver man inte sicksacka kanten eftersom den ligger "inuti" och kommer därför inte repa upp sig! 
 
 
 
Så om du viker den två gånger istället för en så tjänar du tid på att inte behöva sicksacka, plus att du får en snyggare fåll! 

Tjepade bilder

I helgen så var jag på en nyöppnad butik här i Uppsala och jag kunde inte låta bli att köpa något, för allt där inne var så underbart! Det blev till slut två tejprullar som man ska tejpa upp bilder med! Det fanns i flera olika mönster, färger och storlekar! Tejpen förstör varken bilder eller tapet, om man nu har det. Och den är också återanvändbar! Det tog ett tag att välja men det blev till slut den här!
 
 
 
 
Tror det kostade ca 60 kronor för båda rullarna!
 
 
Har vi vägarna förbi Uppsala någon gång så rekommenderar jag att ni går in på Urban Collection! Lovar att ni kommer hitta något ni vill ha!
 

Alla bör ha en pfiffikus!

Ska man sy så klarar man sig inte utan en pfiffikus. Den har markeringar vid olika mått upp till 10 cm. Den är mycket enklare att använda än ett långt måttband! Det går knappt att förklara hur användbar den är, men har ni ingen så gå och köp det nu! Det kostar inte många kronor och finns att köpa på alla tygbutiker eller butiker med sybehör! 
 
Ni kanske ser hur använd min är... Trasig, tejpad och full i färg!
 
 

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0