Alla bör ha en pfiffikus!

Ska man sy så klarar man sig inte utan en pfiffikus. Den har markeringar vid olika mått upp till 10 cm. Den är mycket enklare att använda än ett långt måttband! Det går knappt att förklara hur användbar den är, men har ni ingen så gå och köp det nu! Det kostar inte många kronor och finns att köpa på alla tygbutiker eller butiker med sybehör! 
 
Ni kanske ser hur använd min är... Trasig, tejpad och full i färg!
 
 


Kommentarer
ina

Vilket superbra tips! :) Hade helt glömt bort att sånna existerade. Blir att införskaffa en nästa gång jag tar en sväng till stan! :)

Svar: Ja man gör lätt det, men när man väl har skaffat en så klara man sig inte utan den! :)
Linn Svensson

2013-06-02 @ 08:48:31
URL: http://inibells.blogg.se
Felicia

Vad kan man använda den til? jag har bara använt en sån på syslöjden i skolan för att mäta ut sömsmån, men nu när jag syr på egen hand revolterar jag och ritar ut sömsmån med ögonmått, haha. vad mer för fiffigt kan man använda den till?

Svar: Ja alltså man kan använda den till allt som har med att mäta att göra när man syr. Oftast så brukar man bara mäta små mått och då är den väldigt praktisk! Den är speciellt bra när man ska mäta ut sömsmånen (om man inte mäter den exakt blir det oftast snett när man syr) eller när man ska fålla etc! Den har så många bra kanter som man lätt kan föra längs med tyget så det går fort att mäta!
Linn Svensson

2013-06-02 @ 13:57:32
SofiaMargareta

Letade i många år efter en sån men hittade ingenstans! Och då finns det ändå minst tre specifika sömnadsbutiker i Halmstad. Sen hittade mamma en till mig, men då är den omdöpt till sömometer. Den är i metall också och jag håller med dig om att det är det bästa man kan ha! Har även en större variant på ca 30 cm.

Svar: Konstigt för det är ett måste enligt mig! Ja det är det verkligen! :)
Linn Svensson

2013-07-04 @ 11:54:09
URL: http://sofiamargareta.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0