Ändra ett mönster

Nu kommer det en liten beskrivning på hur man kan ändra ett mönster. Det här är bara några små saker jag ändrade på min klänning, och de är jätteenkla!
 
Det rosa är hur mönstret såg ut från början
 
Jag var inte nöjd med halsringningen! Så för att ändra den så tog jag en topp med en halsringning jag tycker om och vek den på mitten. Sedan la jag den axel mot axel med mönstret och ritade av halsringningen på mönsterpapperet!
 
 
 
Jag tyckte även att den var för tight och ville att den skulle vara bredare. Jag mätte hur bred den skulle bli från början längst ner, men tyckte att den skulle bli lagom om jag lade på 8 cm. Det betyder att jag skulle lägga på 2 cm i nedre kanten på framstycket och bakstycket (4 cm sammanlagt på båda delarna). 
 
 
Jag la sedan en lång linjal som började vid insnittet och och slutade vid markeringen jag gjort längst ner. Drog ett steck, klart!
 
 
Sedan gjode jag klänninen lite längre, vilket är jätteenkelt! Man lägger bara på så många cm man vill ha längst ned på mönstret!
 
 
OBS! Kom ihåg att göra samma ändringar på alla mönsterdelar! Ex. fram och bakstycke eller foder!
 
 
Boken "Sy kläder" av Linda Gibson har flera sidor där hon visar hur man ändrar mönster på alla möjliga vis! Det här var bara tre små enkla saker man kan ändra som är bra att kunna om man t.ex. är nybörjare!


Kommentarer
Ana Zagreb

Inspirerar mig att göra något sånt själv :)

Svar: Ja men gör det! :) Lätt som en plätt!
Linn Svensson

2013-03-22 @ 09:46:01
URL: http://coffeeandcake.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0