Skor och skal!

Ja. Det är sant. Det är äntligen sant! Efter flera år av längtande och letande så står de till slut hemma hos mig. Mina alldeles egna Swedish hasbeens!
 
 
 
Jag har alltid velat ha ett par röda, men inte hittat de rätta. Men nu är de mina!
 
 
 
Som ni kanske vet så älskar jag Cath Kidston. Jag hittade ett iphoneskal på tradera (fast oäkta) som jag bara inte kunde låta bli att köpa! Bästa skal-köpet för 58 kr! Hur fint är inte det här!
 

Armbandsnåldyna

En nåldyna för armen är något jag alltid har velat ha, så jag gjorde en! Nu behöver jag inte vara sur längre för att jag inte kommer ihåg vart jag la nålarna!
 
 
Gör så här:
 
Mät runt din handled. Dela längden på två och lägg till en cm på vardera längd. Klipp till fyra tygbitar med längden du mätt och gör dem ca 2,5 cm breda!
 
Ex: Min handled var ca 15 cm. Då klipper jag till fyra tygbitar som är 8,5 cm långa (15/2 = 7,5 + 1 cm)  och 2,5 cm breda!
 
 
Lägg två av tygbitarna räta mot räta. Sy runt tre av kanterna, lämna en öppen, med 5 mm sömsmån. 
 
 
Vänd den nu rätt och stryk! Gör samma sak med de andra två tygbitarna!
 
 
Klipp ut två runda tygbitar! Mina var ca 7 cm i diameter. Sedan la jag till 5 mm i sömsmån!
 
 
Vik nu de två långa tygbitarna, men inte på mitten. Vik så det blir en bit kvar innan öppningen! Nåla fast.
 
 
Ta nu en av de runda tygbitarna. Lägg den med rätan uppåt. Lägg en av de vikta bitarna ovanpå den runda. Lägg den så öppningen är kant i kant med den rundas kant!
 
 
Lädd den andra vikta tygbiten likadant fast på andra sidan!
 
 
Lägg den anda rund tygbiten ovanpå alltihopa, som en hamburgare! Lägg den med rätan nedåt!
 
 
Nåla nu ihop allt! Se till att nåla fast bitarna som ligger innuti ordentligt! det gör ingenting om de sticker ut lite! lämna en bit öppen!
 
 
 
Sy runt men lämna ett par cm!
 
 
Försök nu pilla ut nålarna! Det går väldigt enkelt! Vänd sedan dela nåldynan rätt!
 
 
Fyll den med vadd och fyll den ganska hård! Sy sedan ihop den för hand.
 
 
 
Jag sydde på lite kardborreband men man kan annars sy på en tryckknapp!
 
 
Klart!
 
 

Ny favoritklänning!

Det öppnade en ny Myrornas-butik igår och jag åkte dit direkt efter jobbet! Det är jag väldigt glad jag gjorde för jag hittade världens finaste klänning! Jag är helt förälskad! 200 kronor, som hittat! Den här kommer användas flitigt i sommar!
 
 
 
Jag fick med ett rosrettskärp också, men jag vet inte om jag tycker den var finast med eller utan. Vad tycker ni?
 

Blommig mobil

Den här gjorde jag och min syster till min mamma för flera år sedan och den hänger fortfarande kvar i mina föräldrars sovrum! Det började med att vi fick inspiration från en likadan mobil, fast större (och svindyr), i en inredningsaffär. Vi började då istället knepa ihop vår egen och gav till mamma i födelsedagspresent! 
 
 
Tänkte att det här kunde vara att bra tips till en mors dag-present!
 
Du behöver:
  • En lampstomme (finns att köpa på hobbyaffärer)
  • Genomskinlig tråd eller fiskelina
  • Valfritt papper, gärna något som är snyggt på båda sidorna
  • Hobbyfilt i valfri färg
Klipp fiskelinan i olika längder. Klipp till blommor i en fin form av papperen. Klipp också till små runda cirklar av filten som passar i blommorna!
 
 
När allt är utklippt och klart så fäster man blommorna på trådarna genom att klistra tråden mellan mitten på blomman och en filtcirkel. Klistra fast blommorna på trådarna med lite mellanrum. Klistra även fast en filtcirkel på andra sidan av varje blomma!
 
 
När alla trådarna har tillräckligt många blommor så knyter man fast trådarna i lampstommen!
 
 
Sedan är det bara att hänga upp den eller ge den till någon man tycker om! Vill man så kan man använda tyger istället, så den kan hänga ute! (Hänger man den här ute så trasslar sig trådarna)
 

Att tråckla

Något som är väldigt underskattat är att tråckla när man syr. Jag brukar oftast tänka "Äsch, det går nog ändå", men oj vad jag brukar ånga mig sen!
 
För er som inte vet vad tråckla är:
 
Ibland kan det vara olämpligt att använda nålar, t.ex. när man ska prova ett plagg. Då kan det vara smart att "tråckla" i stället. Då tar man en tråd som är i en annan färg än tyget man syr i och syr stora stygn, upp och ner, i tyget istället.
 
Det kan också vara bra att tråckla när nålarna kan förstöra tyget, när det är svårt att sy på symaskin med nålar som sitter i eller när man ska stryka och man inte vill ha nålar i vägen.
 
Efter man sytt eller strukit där man har tråcklat, tar man enkelt bort tråden. Det är därför man har den i en anna färg! 
 
Här har jag tråcklat när jag skulle stryka en krage:
 
 
Här tråcklade jag fast den i blusen innan jag sydde!
 
 
Sedan låter jag ena tråden sitta kvar, så jag vet att det blir bra när jag stryker! Den tar jag bort i sista stund eftersom det inte spelar någon roll att den sitter kvar!
 

Tre plagg!

Nu var det alldeles för länge sedan jag gjorde ett inlägg. Har inte haft tid att pyssla så mycket på senaste tiden, men ska försöka hinna göra något de närmast kommande dagarna. Tänkte i alla fall visa några inköp jag gjort de senaste dagarna! 
 
Jag har äntligen köpt mig ett par mjuka blommiga byxor! Älskar dem!
 
 
Jag har kollat in jeanskjolar ett tag nu och hittade den jag letat efter till slut! Den är lite kort men blir nog jättebra med ett par cykelbyxor under! Längtar till sommarvärmen nu!
 
 
Det här linnet har jag velat köpa jättelänge! Tycker det är så fint! Det är lite kortare fram så den är fin att ha till byxor och kjolar med hög midja!
 

Klänningsprojekten

Jag håller på och syr två klänningar för tillfället. Jag började med att sy en av klänningarna jag ritat i ett tidigare inlägg. Kommer ni ihåg denna?
 
 
Så här långt har jag kommit hittills:
 
 
På baksidan har jag gjort de små hålen! Det tog ett tag att lista ut exakt hur jag skulle göra men det blev ganska bra till slut!
 
 
Men jag har fastnat lite när det gäller den här klänningen, för jag har en viktigare klänning att sy! Jag håller nämligen på och syr en stundentklänning! Det är Lisen som ska ta stundenten (har ni inte kollat in hennes blogg redan så gör det här!) och jag har fått äran att sy hennes klänning! Detta är en provklänning jag sytt:
 

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0