Nya favoritskor

Jag har inte visat mina nya skor än, så här är de! De är från Dr. Martens och är jättesköna! Och det går ju inte ens att beskriva hur snygga de är!!!!
 
 
På tån är det något slags skinn och resten är i mocka! 
 
 
 

Vita chokladbollar

Vi hade en chokladbollstävling på internatet där jag bor i helgen. Man skulle baka den godaste varianten av chokladbollar och så fick man rösta på de man tyckte var godast! Jag tänkte dela med mig av mina chokladbollar, vilket var vita chokladbollar! Receptet kommer här:
 
 
Ingredienser:
 
100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn
1 dl kokos
2 msk vaniljsocker
100 g vit choklad
2-3 msk grädde
Varlfri garnering
 
Häll ner de torra ingredienserna i en bunke. Riv den vita chokladen och ha även i den! Tärna smöret och ha ned i de torra ingredienserna. Häll i lite av grädden. Börja knåda till en deg. Ha ned resten av grädden om det behövs så degen går att rulla till fina bollar!
 
Rulla dem i valfri garnering och låt stå en stund i kylskåp! Servera!
 
 
 

Chokladkaka med chokladglasyr

Till halloween gjorde jag denna smarriga kaka! Min pappa sa faktiskt: "Den godaste kakan jag någonsin har ätit". 
 
Det är som en seg kladdkaka med en krämig chokladglasyr och jag gjorde även ett spindelnät av vit choklad!
 
Receptet hittade jag här men jag skriver ner det här också så ni vet var ni kan hitta det! ;)
 
 
 
 
Kaka:
 
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
 
Glasyr:
 
2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör
 
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
 
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. (Jag gräddade den i ca 20 och jag tycker man ha den inne ännu kortare tid) Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
 
Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer.Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
 

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0