Chokladkaka med chokladglasyr

Till halloween gjorde jag denna smarriga kaka! Min pappa sa faktiskt: "Den godaste kakan jag någonsin har ätit". 
 
Det är som en seg kladdkaka med en krämig chokladglasyr och jag gjorde även ett spindelnät av vit choklad!
 
Receptet hittade jag här men jag skriver ner det här också så ni vet var ni kan hitta det! ;)
 
 
 
 
Kaka:
 
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
 
Glasyr:
 
2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör
 
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
 
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. (Jag gräddade den i ca 20 och jag tycker man ha den inne ännu kortare tid) Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
 
Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer.Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
 


Kommentarer
Madelein Larsson Wollnik

Vad fin den var!

Svar: Tack! :) god va den också!
Linn Svensson

2013-11-03 @ 12:54:51
URL: http://madelein.se/
Jenny Olofsson

Åh önskar att jag kunde smaka en bit! Ibland orkar man inte baka utan vill bara äta godsaken direkt <3 Ser hemskt chokladig och god ut

Svar: haha jag är precis likadan! :D
Linn Svensson



Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0