Frågor, tips och funderingar

Hej på er! Jag skulle bara vilja göra ett inlägg och tacka er som läser min lilla blogg. Det är jättekul att få feedback och känna att jag åtminstone inspirerar några utav er! Jag tänkte lämna detta inlägg till er, där ni får skriva vad ni skulle vilja läsa. T.ex. mer syinlägg eller mer bakning... Vad vet jag! Kanske till och med så att ni vill se mindre utav någonting?
 
När jag började med den här bloggen så tänkte jag dela med mig utav massa syknep osv. Men jag märkte ganska snabbt att det var svårt att visa det på bild. Även mönster till kläder är svårt att dela med sig av, även fast jag väldigt gärna skulle vilja! Men har ni tips, frågor eller förslag så skriv dem gärna! Ni kanske har frågor på något ni funderat på länge vad gäller sömnad eller något annat? I så fall är det bara att skriva dem så ska jag göra så gott jag kan! 
 
Ville också dela med mig av en bild på mitt sprillans nya mobilskal som jag inte kan få nog av!!!
 
 

Radio

För ca två år sedan så såg jag något som jag inte kunnat släppa. Det var på Underbara Claras blogg och hon kallade det för "Pimpad Radio". Så äntligen bestämde jag mig för att göra det!
 
Såhär snygg blev min!
 
 
Jag har väldigt länge velat ha en Roberts Radio men tycker de är alldeles för dyra! Det var så jag hittade inlägget om den pimpade radion! Resultatet är inte långt ifrån den dyra varianten! 
 
Jag köpte alltså en radio på Clas Ohlson (vilket har ett sänkt pris nu så passa på om ni vill göra det här). Sedan köpte jag vattenbaserad väggfärg. Jag tejpade lister och det mesta som inte skulle målas. Sedan var det bara att köra! Kom det färg på plasten så var det bara att skrapa bort med en nål.
 
 
 
Jag fick måla ca 2 ggr för att det skulle täcka.
 
 
 
 
 

Eyeliner

Det finns ännu en sak jag bara MÅSTE tipsa er om! Det är en eyeliner från & Other Stories som har en fantastisk pensel! Kolla vad liten och smal den är! Man kommer åt riktigt bra och en vingen är superlätt att få till!
 
 
 
Den är lika smal som en nål
 
 
 
 

Kofta

Jag måste bara tipsa om den snyggaste koftan/klänningen/vad det nu är! Köpte den på Cos för ett par veckor sedan och är så himla nöjd! Man kan ha den öppen som en kofta eller helt enkelt stängd och använda som klänning. 
 
 
 
Himla fin färg är det också!
 
 

Hårband

 
Det var länge sedan jag gjorde en beskrivning på något nu, men här kommer det! Det finns hårband med ståltråd lite överallt i butikerna nu och jag köpte faktiskt ett från Monki, endast för det underbara tyget!
 
 
För det här är något av det enklaste man kan sy! Göra bara såhär:
 
Ta en ståltrådslängd som räcker runt huvudet och ca 10-12 cm till så man kan knyta! Jag mätte helt enkelt runt huvudet!
 
 
Vik öglor på ändarna på ståltråden så de inte kan ha sönder tyget
 
 
Räta ut ståltråden (men inte öglorna) och mät hur lång den är. Klipp sedan en tygbit som är lika lång + sömsmån ca 5 mm på alla sidor. Bredden på den kan man bestämma själv med jag ville ha den 5 cm bred när den var klar, så jag klippte den 11 cm bred (10 cm + sömsmån). 
 
 
Vik den dubbelt och klipp ändarna spetsigare. Klipp inte i den vikta kanten!
 
 
Sy en raksöm runt kanten som inte är vikt
 
 
Sy inte hela vägen! Lämna ett litet hål så den går att vända rätt
 
 
Vänd den så rätsidan kommer ut
 
 
Stick in ståltråden i hålet
 
 
Sy ihop hålet förhand
 
 
Klar att använda! Tvinna bara ändarna runt varandra ett varv så är den låst!
 

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0