Sömnad och verktyg

Så, låt oss sätta igång med "Sy för nybörjare" med lite sytillbehör och tips! Jag har en fantastisk liten plåtlåda där jag har samlat det jag använder mest!
 
 
Något som är viktigt för mig är bra saxar. En för tyg, en för papper och en för tråd och annat smått. Att inte klippa papper med tygsaxen osv. gör att man håller dem vassa! 
 
                Tygsax - Bergman & Johansson        Papperssax - Ordning & Reda     Trådsax - Fiskars
 
 
En sprättare är också bra att ha! Jag föredarar en med ett bra handtag att hålla i! Det går också jättrebra att använda en liten trådsax till att sprätta. 
 
 
Det finns massor med olika makeringsverktyg. Allt från pennor till kritor till en sådan som jag har. I dessa små rackare så häller man i krita i pulverform och sedan rullar man den på tyget och det blir ett smalt kritsträck! 
 
 
 
Jag har tidigare pratat om min phifikus, och igen, det är det bästa som finns! Jag har en längre version på 21 cm. Men om man inte haft en tidigare så kan man börja med att köpa den som är 10 cm, den vanligaste. Den har massa bra mått och är det bästa verktyget om man ska markera sömsmån!
 
 
Ett måttband av bra kvalité!
 
 
Ritar man mycket mönster så är det bra att ha en bra blyetspenna! Jag rekommenderar att man har en med stift för då får man en noggrannare linje och det blir mindre kladdigt!
 
 
Jag samlar massa saker i små plåtburkar för att det inte ska bli stökigt! 
 
 
Här har jag allt från nålar...
 
 
Till spolar för symaskinen
 
 
Och synålar!
 
 
Här kommer lite tips om sytråd!
 
När man står i butiken och ska välja tråd så ska man alltid ha med sig en liten bit av tyget man ska sy av.
 
När man ska ta fram tråden man tror passar så brukar det nästan alltid bli fel, men det brukar oftast vara den man absolut inte tror är av samma färg, som faktiskt passar precis!
 
Om man inte hittar en tråd med perfekt färg, ta alltid den som är lite mörkare än den som är lite ljusare. Den kommer synas mindre.
 
Om det är dåligt ljus i affären, gå till ett fönster eller fråga om du får gå ut i dagsljuset och kolla! Det brukar oftast gå bra!
 
 
Om man håller på mycket med mönsterkonstruktion så kan de vara bra att ha en sån här linjal! (Svår att fota på bild då min är genomskinlig) Den är ca 60 cm lång och allt blir rakt och det går fort!
 
 
 
Ett sista tips är på hur man kan samla alla sina mönster! Köp en pärm, proppa den med plastfickor och vik ihop dina färdiga mönster och stoppa dem i plastfickan tillsammans med en liten lapp där det står eller där du har ritat vad mönstret föreställer! Bra ordning gör att man blir sugen på att börja jobba!
 
 
 
Jag hoppas att det här hjälpte någon och om ni har frågor om sömnadsverktyg och tillbehör eller annat så är det bara att kommentera!
 

En liten uppdatering

Hej alla ni som så tålmodigt läser min blogg! Jag är otroligt dålig på att uppdatera min blogg men jag gör så gott jag kan! Jag tänkte bara berätta lite vad som har hänt i mitt liv så ni vet vad som är på gång!
 
Jag va på intervju på Beckmans där i juni, men någon vecka senare så fick jag reda på att jag inte hade kommit in, tyvärr. Men det gjorde inte så mycket eftersom jag hade Borås att luta mig mot. Så den 31 augusti börjar jag en kandidatutbildning i Modedesign i Borås! Jag har redan fått tag på en lägenhet och varit nere med alla möbler o.s.v. Här kan ni få lite bilder från den! Hela huset byggdes 2013 och det tar bara 1 minut att gå till skolan!
 
 
 
 
 
Annars kan jag berätta att jag precis lagt upp lite grejer på tradera för att sälja. Jag har rensat i min garderob och en del saker kanske inte är så intressant, men här kommer lite bilder på några saker jag har lagt upp!
 
 
 
 
 
 
Här kan ni gå in om ni vill kolla närmare!
 
Jag hade ju även planerat att göra lite videos på hur man lär sig att sy, men jag har försökt att fundera ut vart jag ska börja och jag vet inte  på vilken nivå jag börja heller. Har ni lite idéer eller saker ni vill veta så kommentera gärna det så kanske jag får lite inspiration! Det vore jättesnällt! 

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0