Sy av färdiga kläder

Om man vill lära sig att sy kläder så är ett jättebra tips att gå till en butik och hitta ett plagg man tycker om. Sedan provar man det och tar en massa kort på hur det ser ut på och alla detaljer som insnitt, avslut, hals och knäppning. Det kan även vara kul att titta på vad tyget är gjort av! Sedan går man och köper ett tyg som kanske liknar plaggets. Och så går man hem och försöker "sy av" det genom att titta på bilderna man tagit! Det är jätteroligt och jättenyttigt att försöka lösa konstruktionen!
 
Och åter igen så tipsar jag om boken "Mönster och konstruktioner för damkläder" där massor av tips och grundmönster finns! 
 
Själv har jag hittat en fantastisk klänning från Beyond Retro men den hade en väldigt urringad rygg och var ganska dyr, så det blev bilder istället, och direkt efter det köptes det tyg! 
 
Det kan vara bra att ta en bild så man ser längden och helheten
 
 
Hur ärmen ser ut
 
 
Och insnitten
 
 
 
Den här klänningen hade jag tänkt konstruera och om jag har tid så tänkte jag fota/filma det! 

Stickmaskin

Innan jullovet började så gjorde vi något väldigt roligt... Vi stickade på stickmaskiner! Skolan har ett antal maskiner och sista veckan innan jul så gjorde vi massor med provlappar och vi fick även tid att sticka lite annat.
 
På en stickmaskin så använder man en släde som man drar fram och tillbaka på "nålar". Det tar alltså extremt mycket kortare tid att sticka på en sådan här maskin än förhand! 
 
 
Efter jul kommer vi ha en vecka då man ska sticka plagg! Men innan jul så hann jag sticka mig en halsduk med små fina hål!
 
 

Nytt år, nytt sytt

Jag har nu jullov från mitt år på Steneby och är i fjällen. Jag tänkte att jag skulle ta itu med att visa lite mönster och hur man kan tänka osv men har inte tillgång till de grejerna nu. Men så fort jag kommer tillbaka så tänkte jag göra det, om ni är intresserade vill säga?
 
Men tills dess så tänkte jag säga ett lite sent "god jul och gott nytt år" och visa lite inspiration på vad jag sytt till mig själv den senaste tiden!
 
Jag har sytt en grön klänning!
 
 
Med veck nedsydda en bit ner på höften.
 
 
Och en liten detalj i halsen
 
 
Sedan har jag även sytt en mörkblå klänning (färgen syns jättedåligt på bilderna) som är ganska rak, men lite a-linjeformad.
 
 
Jag gjorde en lite rolig detalj i sidan på den
 
 
 
Tyget till den här klänningen kan jag tipsa om! Det är köpt på Ohlssons tyger och heter "Trikå Sara" för 139 kr/m. Det är ett lite tjockare, tyngre trikåtyg och det finns i 12 olika färger! Jag har själv redan köpt det i fyra olika färger. 

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0