Nyinköpt

De senaste månaderna har jag gjort några nya inköp och tänkte bara dela med mig av dem. 
 
Jag är KÄR i den här klänningen. Jag vill ha på mig den hela tiden. Jag köpde den på Beyond Retro för ca 250 kr, kanske lite dyrt, men jag kunde inte lämna den! Den här klänningen är ett jättebra tips för er som är nybörjare på att sy. Den är helt rak i modellen och man behöver inte ens göra insnitt om man inte vill. Tänk er att det är som en stor lång skjorta, med ett band knutet i midjan! Superlätt och snyggt! 
 
 
 
 
 
Den här klänningen köpte jag på Erikshjälpen i Karlstad för så lite som 130 kr! Den är helt i ull och är helfodrad! 
Jag älskar kragen och de lite kortare ärmarna!
 
 
 
På nästa bild så har jag faktiskt köpt både topp och kjol. Kjolen är också från Erikshjälpen och konstade bara 60 kr! Så snygg! Den var lite för stor i midjan och det var en dragkedja i sidan.. Men då vred jag bara på kjolen så dragkedjan hamnade bak och sydde in lite i sidorna! 
 
 
 
Toppen är från Monki och kostade 100 kr! Så snygg och så användbar till allt! (I örat skymtar ni även ett par örhängen från & Other Stories. Jag har inte använt örhängen på flera år men gillade dessa minismå "guldpluppar", så nu sitter de i hela tiden!)
 
 
Har faktiskt köpt ännu en topp från Monki! Den är v-ringad, vilket jag inte brukar gilla, men den här var faktiskt riktigt snygg! 
 
 
 
De sista två sakerna är accessoarer och är båda köpta på Erikshjälpen i Karlstad! Bästa Erikshjälpen i Sverige, lovar! Först ett par skor för 50 kr.
 
 
Och en väska som jag nu inte kan leva utan för ca 120 kr!
 
 
Hoppas ni fick lite inspiration och kanske tips för något ni kan sy!
 

Den långa svarta

Jag håller just nu på att söka in till skolor för hösten och har inte jättemycket tid över för bloggen. Men jag försöker göra så gott jag kan! Innan alla arbetsprover satte igång så hann jag sy klart klänningen jag hittade på Beyond Retro som jag skrev om för ett tag sedan, den som jag tänkte sy av. Jag hade ju tänkt visa hur jag konstruerade den men kände att det blev ett alldeles för komplicerat plagg att börja med.. 
Såhär blev den i alla fall! Och här är inlägget om klänningen jag sydde av om ni vill jämföra!
 
 
Bak blev det sprund, precis som på orginalet!
 
 
 
Som ni ser så är det inte någon isydd ärm!
 
 
 

Stick- och tryckvecka

På kursen "Kläder" på Stenebyskolan där jag går så har man en vecka där man ska trycka på tyg och en vecka där man stickar på stickmaskiner. Jag har äntligen fotat mina kreationer från de veckorna så jag tänkte visa dem! Min syster var snäll och ställde upp som modell!
 
Den första är från tryckveckan! Klänningen är av vit sammet. 
 
 
 
 
 
Den andra är från stickveckan! 
 
 
 
 
 

My Own Project Runway

En spännande sy- och pysselblogg med nya idéer och inspiration!

RSS 2.0